 |
Нагадуємо всім суб‘єктам господарювання, які проводять діяльність з виробництва та реалізації продуктів харчування, що на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 13.11.2006 № 45180\7\1-06 та Меморандуму про узгодження дій між КМУ та професійними галузевими об‘єднаннями агропромислового комплексу на ринку продовольчих товарів з грудня 2006 року діють рекомендовані Донецькою обласною державною адміністрацією граничні рівні торговельних надбавок з урахуванням транспортних витрат на наступні види продукції незалежно від кількості посередників у таких розмірах:
- на хліб з борошна 1 сорту – до 10%,
- на хліб житньо-пшеничний – до 10%,
- на борошно вищого ґатунку, м‘ясо птиці (тушка курчати бройлера 1 категорії), молоко 2,5% жирності в поліетиленовій упаковці, кефір 2,5% жирності в поліетиленовій упаковці, олію, цукор – до 15%,
- на ковбасу варену 1 сорту, сир кисломолочний 5% жирності фасований – до 14%,
- на яйця курячі – до 13%.
Якщо в торговельній мережі встановлений рівень торговельних надбавок не відшкодовує витрат з реалізації та доставки вищевказаної продукції, фактичні транспортні витрати включаються до роздрібних цін понад рівня торговельних надбавок при наявності відповідних документів, що підтверджують такі витрати.
У разі, коли оптово-відпускні ціни збільшуються протягом місяця на 1,0% в області запроваджено декларування зміни цін на підставі розпорядження голови ОДА від 03.12.2007 № 750 «Про декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари».
Версия для печати |
|
 |